Gebiologeerd in de wetenschap over gedragsverbetering

David: “Ik en Miranda leerden elkaar kennen als flatgenoten tijdens onze studententijd. We waren allebei aan het promoveren en waren dan ook bekend met doorwerken tot in de late uurtjes. We merkten dat we het moeilijk vonden om vrienden te blijven zien en aan de werkdruk te blijven voldoen. We werden een stel kluizenaars waar de pizzakoeriers kind aan huis waren. Dat was geen doen zo! We wilden een betere balans vinden tussen gezondheid, werk en vrije tijd en verdiepten ons in de wetenschap van de gedragsverandering”.

Miranda: “Stap voor stap raakten we gebiologeerd door de wetenschap van de gedragsverandering. We ontdekten de enorme potentie die deze informatie voor iedereen zou kunnen hebben. Dit zou verplichte kost moeten zijn op elke school en iedere werkvloer. Met Neuro Habits willen we onze ervaringen, expertise, en de wetenschappelijke theorieën over gedragsverandering op een toegankelijke manier overbrengen op iedereen die niet langer de slaaf wil zijn van zijn eigen gewoonten.”

Drs. Miranda Smit

Sociaal, zorgvuldig en gedreven. Miranda vormt een team met de opdrachtgever om het project in goede banen te leiden. Miranda raakte tijdens haar studie psychologie geïnteresseerd in het brein en gedrag en vooral wat voor gevolgen afwijkingen in de hersenen voor het gedrag kunnen hebben. Na haar bachelor heeft Miranda de master neuropsychologie afgerond en gewerkt als neuropsycholoog bij een gezondheidsinstelling. 

Dr. David L. R. Maij

David’s fascinatie voor de wetenschap begon al toen hij nog erg jong was. Hij wilde altijd ‘uitvinder’ worden en Willie Wortel zijn grote voorbeeld. Aan de universiteit begon hij zich af te vragen of het wel mogelijk was om naast een carrière in de wetenschap een rijk sociaal leven te houden. Hierdoor raakte hij gebiologeerd in de wetenschap van gedragsverandering. Inmiddels is David psycholoog NIP, haalde hij masters in klinische gezondheidspsychologie en cognitieve neurowetenschappen, en promoveerde hij in de gedragswetenschappen. Zijn passies liggen bij gezondheidsgedrag en het onderwijs. David is kritisch, creatief en vriendelijk. Moeilijke dingen legt hij je makkelijk uit.

Dr. Inge Wolsink

Sociaal, slim, gepassioneerd en creatief. Inge is gepromoveerd als arbeid & organisatie psychologe en deed onderzoek naar proactief gedrag en creativiteit aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar promotie-traject ondervond ze zelf de consequenties van hevige stress. Tijdens haar herstel specialiseerde ze zich in de wetenschap achter stress, en volgde een opleiding tot yoga docent in India. Nu helpt ze organisaties en particulieren om op een gezonde manier creativiteit en effectiviteit te bevorderen, en stress te signaleren en reduceren

Lotte Brinkhof

Lotte is gespecialiseerd in het vertalen van kennis uit de wetenschap naar de maatschappij (ze studeerde brain & cognition in society aan de Universiteit van Amsterdam).Lotte wil haar kennis, achtergrond en enthousiasme inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wisselwerking tussen gedrag en maatschappij. Verschillende opiniestukken van haar verschenen al in krantenLotte is heel leergierig en extreem goed in uitleggen. Dat maakt haar enorm geschikt om onderwijsinstellingen te helpen. Ze helpt leerlingen effectiever leren, plannen, reflecteren en concentreren, mede door de ontwikkeling van onze mobiele applicatie: Zelfi. Hiervoor ontvingen we de Neuroscience Education Hackathon van de Radboud Universiteit in Nijmegen

Paulette Engelen

Paulette is afgestudeerd in de gedragswetenschappen en heeft jarenlange ervaring als personal coach. Paulette begeleidt je met het veranderen van je gedrag op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Paulette is sociaal, geduldig, kan fantastisch uitleggen en helpt je mee zodat je je doelen kunt bereiken. Of gaat nu gaat om meer sporten, gezonder eten of beter met stress omgaan. 

Dr. Sanne de Wit

Dr. Sanne de Wit is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft onafhankelijk advies vanuit haar functie als universitair hoofddocent en gewoonteonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van Zelfi, de mobiele applicatie waarmee we onderwijsinstellingen helpen zodat leerlingen en studenten betere leren plannen, reflecteren en concentreren.

Drs. Daniël Maij

Daniël is de broer van David. Hij is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft advies vanuit zijn functie als psychiater bij de GGZ-instellingen Parnassia en Antes. Daniël is gespecialiseerd en opleider in de verslavingspsychiatrie en weet zodoende ook alles van gewoontevorming. Daniël’s advies wordt altijd ingewonnen bij verslavingsproblematiek of bij het gebruik van medicijnen. Dit is belangrijk, want psychologen hebben geen geneeskunde gestudeerd en psychiaters wel.