Slaap 8 uur, beweeg dagelijks, eet gevarieerd. Niks nieuws toch? Nee. En toch lukt het de meeste mensen niet om deze tips lang vol te houden.

Onze expertises

Geit-Leefstijlinterventie

Een gezonde leefstijl is de basis van een vitaal en mentaal gezond leven. Onderzoek brengt steeds beter in kaart wát dat gezonde gedrag precies is. Aan de hand van onze 7 STAPPEN methode helpen we je om ongezonde gewoontes te vervangen door gezond gedrag.

Geit-Stresspreventie-1

Een van de belangrijkste veroorzaker van stress is dat ons brein nog zelden rust krijgt. Wij leren je om stress te signaleren en reduceren aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de (bio-)psychologie.

Geit-Slaap

Slaaponderzoek laat zien dat de kwaliteit van je slaap hangt sterk samen met stress en vitaliteit. Wij leren je welk gedrag effectief is voor het verbeteren van je slaapkwaliteit.

Geit-Stoppen-met-Roken

Minder roken of drinken. Meer lezen. Vaker sporten. Minder op je smartphone zitten. Meer tijd vrijmaken voor je omgeving. Wij gaan ervoor zorgen dat je je goede voornemens dit jaar wél volhoudt.

Geit-concenteren

De hoeveelheid informatie waar we aandacht aan proberen te geven is exponentieel gestegen doordat we constant online zijn. Je brein is hier niet goed tegen bestand.

Aan de hand van de nieuwste neuro-wetenschappelijke inzichten laten we je zien hoe je je aandacht en concentratie kunt bewaken.

Geit-organiseren-prioriteren

Soms lijkt er geen einde te komen aan de hoeveelheid werk die we hebben. To-do lijstjes blijven maar groeien, belangrijke projecten schieten niet op en er komen de hele tijd zaken tussendoor. Wij helpen je om die informatie op een systematische wijze te verzamelen en te verwerken, op zo'n manier dat je belangrijkste taken prioriteit krijgen.

Onze aanpakmogelijkheden

1-op-1 online coaching

Bij coaching sta jij centraal. We brengen zo gedetailleerd mogelijk in kaart hoe jouw gewoonten tot stand zijn gekomen. Vervolgens gaan we samen aan de slag om je doelen te bereiken. We meten en analyseren daarvoor je gedrag (met een app). Daarnaast kun je op moeilijke momenten telefonisch advies krijgen.
Ik wil meer weten over online coaching

Webinars

In onze webinars ga je in een klein groepje (maximaal 6 deelnemers) aan de slag met je gedrag. Aan het einde van de webinar heb je een persoonlijk plan.
Ik wil meer weten over de webinars
goede-gewoontes
david

3 webinars + 1-op-1 coaching

3 live webinars van elk 3 uur
45 minuten 1-op-1 coaching
3 onderwerpen: gewoontevorming, time management en stress
jay

Wat onze klanten over ons zeggen

Zelf aan de slag met ons gratis 7 STAPPEN plan

7 stappen infographic


Zelf aan de slag met onze praktische blogs

Zo kan het er uit zien als wij aan de slag gaan

Al enthousiast geworden? Neem meteen contact met ons op!

  Hannelore Hemeltjen

  Onderwijskundige

  Hannelore Hemeltjen is al meer dan 25 jaar docent aardrijkskunde en een ervaren trainer in het onderwijs. Nadat ze de master Learning & Innovation succesvol heeft afgerond is ze 4 jaar lang onderwijskundig leider geweest in het VO. Haar passie ligt bij lesgeven en didactiek. Ze richt ze zich nu, naast het lesgeven in het VO, op het begeleiden en trainen van docenten en teams, die hun onderwijs willen versterken. Hannelore is vriendelijk, doeltreffend, enthousiast en kan goed luisteren.

  Gespecialiseerd in

  Onderwijs

  Didactiek

  Veranderkundige procesbegeleiding

  hannelore

  Erik Groot Koerkamp

  Onderwijsexpert

  Hij is al zijn hele werkzame leven in het onderwijs werkzaam op allerlei plekken en is zeker niet van plan over een paar jaar met pensioen te gaan. Daardoor is het echt je leven lang leren. Hij neemt je graag mee naar talentontwikkeling, formatief handelen, onderzoekend leren en groei-mindset. Erik is creatief, bevlogen en altijd nieuwsgierig.

  Gespecialiseerd in

  Onderwijsvernieuwing

  Reflecteren

  Differentiatie

  erik-groot-koerkamp-removebg-preview

  Neuro Habits gebruikt cookies om uw ervaring op onze site te optimaliseren. Door verder te gaan op onze site gaat u akkoord met ons privacybeleid en de cookies die wij verwerken.

  Ronald Flohil, MSc.

  Arbeid- en organisatiepsycholoog

  Ronald heeft een fascinatie voor menselijk gedrag. Logisch, want hij is Arbeid- en Organisatiepsycholoog. Tijdens zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in Coaching & Vitaliteit binnen organisaties. Hij komt snel tot de kern en werkt oplossingsgericht om tot blijvende gedragsverandering te komen. Ronald is energiek, vriendelijk en analytisch. 

  Gespecialiseerd in

  Coaching

  Vitaliteit

  Gedragsverandering

  Neuro_Habits_Ronald

  Drs. Loes Kreemers

  Duurzaamheidspsycholoog

  Loes is gespecialiseerd in groen gedrag. Ze is projectleider en onderzoeker bij het lectoraat psychologie voor een duurzame stad bij de Hogeschool van Amsterdam. Hier doet ze onderzoek naar de gedragsverandering die van belang is voor de transitie naar een duurzame maatschappij. Loes studeerde sociale psychologie om te begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken. Ze promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar gedragsverandering en zelf-compassie. Loes helpt beleidsmakers om duurzame keuzes aantrekkelijk te maken voor breder publiek en adviseert Neuro Habits bij casussen die gaan over groen gedrag.

  Gespecialiseerd in

  Duurzaamheid

  Groen gedrag

  Arbeid & Organisatie

  neuro-habits-4

  Dr. Inge Wolsink

  Arbeid en organisatie psycholoog

  Sociaal, slim, gepassioneerd en creatief. Inge is gepromoveerd als arbeid & organisatie psychologe en deed onderzoek naar proactief gedrag en creativiteit aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar promotie-traject ondervond ze zelf de consequenties van hevige stress. Tijdens haar herstel specialiseerde ze zich in de wetenschap achter stress, en volgde een opleiding tot yoga docent in India. Nu helpt ze organisaties en particulieren om op een gezonde manier creativiteit en effectiviteit te bevorderen, en stress te signaleren en reduceren.

  Gespecialiseerd in

  Stress

  Creativiteit

  Mindfulness

  animatie-website-inge_004

  Jay Borger, MSc.

  Biopsycholoog

  Jay is afgestudeerd als psychobioloog en altijd gepassioneerd geweest over hoe je wetenschappelijke kennis kan gebruiken om mensen fitter en gezonder te maken. Tijdens zijn studiejaren kreeg hij snel door dat er veel informatie is die niet wordt toegepast in de praktijk. Bij Neuro Habits draagt hij zijn kennis over naar de praktijk. Jay is vriendelijk, zorgvuldig en gedreven en staat altijd open voor een gesprek.

  Gespecialiseerd in

  Gezond gedrag

  Slaap

  Stress

  jay

  Drs. Daniël H. D. Maij

  Psychiater / adviseur

  Daniël is de broer van David. Hij is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft advies vanuit zijn functie als psychiater bij de GGZ-instellingen Parnassia en Antes. Daniël is gespecialiseerd en opleider in de verslavingspsychiatrie en weet zodoende ook alles van gewoontevorming. Daniël’s advies wordt altijd ingewonnen bij verslavingsproblematiek of bij het gebruik van medicijnen. Dit is belangrijk, want psychologen hebben geen geneeskunde gestudeerd en psychiaters wel.

  Gespecialiseerd in

  Geneeskunde

  Arts

  Verslaving

  Roos Hijner, MSc.

  Gedragspsycholoog

  Roos wilde vroeger astronaut worden, maar besloot met beide benen op de grond te blijven staan en studeerde af als Psycholoog Arbeid & Gezondheid. Ze is het liefst dagelijks bezig met onderwerpen die er echt toe doen op het snijvlak van mens, welbevinden op het werk en leven lang ontwikkelen. Je mag haar dan ook altijd wakker maken voor een goed gesprek over motivatie, vitaliteit, werkplezier en onderwijs. Roos is bevlogen, nieuwsgierig, betrokken en enthousiast.

  Gespecialiseerd in

  Onderwijs

  Vitaliteit

  Werkgeluk

  Neuro_Habits_Roos

  Dr. Sanne de Wit

  Klinisch psycholoog / adviseur

  Dr. Sanne de Wit is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft onafhankelijk advies vanuit haar functie als universitair hoofddocent en gewoonteonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van Zelfi, de mobiele applicatie waarmee we onderwijsinstellingen helpen zodat leerlingen en studenten betere leren plannen, reflecteren en concentreren.

  Gespecialiseerd in

  Klinische psychologie

  Gewoontevorming

  Zelfi

  sanne_gif

  Dr. David L. R. Maij

  Neuropsycholoog

  David komt uit een onderwijsgezin en raakte gebiologeerd door de psychologie van leren en gedragsverandering. David is psycholoog NIP, haalde masters in klinische gezondheidspsychologie en cognitieve neurowetenschappen en promoveerde in de gedragswetenschappen. Zijn passies liggen bij gezondheidsgedrag en het onderwijs. David is kritisch, creatief en vriendelijk. Moeilijke dingen legt hij je makkelijk uit.

  Gespecialiseerd in

  Gewoontevorming

  Onderwijs

  Brein

  david
  Stel ons een vraag
  Stel nu je vraag via Whatsapp
  Hi! 👋
  Hoe kunnen wij helpen?