Onze evidence-based methode

Onze aanpak richt zich op duurzame verbetering van gedrag. We baseren ons op de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de gedragsveranderingsliteratuur. Zo maken wij gebruik van het gedragveranderingswiel. Met deze methode kunnen we 93 verschillende gedragveranderingstechnieken inzetten om gedrag te veranderen.

We maken een grondige inventarisatie van het probleemgedrag. Is het ziekteverzuim te hoog, zijn er timemanagement problemen, of zijn er problemen met plannen, concentreren of reflecteren? Deze inventarisatie stellen wij op met gesprekken, interviews, metingen (met onze app) of met bestaande data.

We duiken in de wetenschappelijke literatuur die voor mensen buiten de wetenschap achter een flinke betaalmuur zit.

We leggen de uitkomsten voor en in samenspraak komen we tot een passende gedragsinterventie. Dit kan een stepped care programma zijn, advies, een reeks workshops, coaching of een van de andere 93 gedragveranderingstechnieken uit het gedragveranderingswiel.

We meten de effectiviteit van de interventie zodat we resultaatgericht kunnen werken. Dit beschijven we in een begrijpelijk rapport. We herhalen de stappen tot de gewenste resultaten behaald zijn.

Het gedragveranderingswiel (Michie et al., 2011)

Onze aanpakmogelijkheden

PMO/PSA

Bij een preventief medisch onderzoek (PMO) of psychosociale arbeidsbelasing (PSA) brengen we de vitale gezondheid van uw organisatie in kaart.
Klik hier voor een brochure

Verandertrajecten

Verandertrajecten hebben als doel om een verandering door te voeren bij een (gedeelte van een) organisatie. Dit zijn vaak langetermijnprojecten (bijv. ziekteverzuim door stress met 50% verminderen).

Literatuuronderzoek

Wij schrijven rapporten op basis van de wetenschappelijke literatuur die achter een betaalmuur zit. Heb je een specifiek probleem waarover je meer wetenschappelijke informatie wilt lezen? Wij vatten de literatuur samen en geven een concluderend advies.

Ontwikkelen interventies

We beschikken over 93 unieke interventiemogelijkheden om gedrag te kunnen veranderen. Voor ieder probleem een passende oplossing.
Klik hier voor meer informatie over hoe wij interventies ontwikkelen

Onderzoek

Bij een onderzoek voeren we alle stappen van de empirische cyclus uit: we inventariseren het probleem, zoeken naar een theoretische verklaring, toetsen deze, analyseren de uitkomsten en delen onze bevindingen in een rapport.

Workshops

Tijdens workshops gaat een van onze psychologen op een interactieve manier met een groep aan de slag om kennis en vaardigheden over te brengen.

Lezingen

Tijdens lezingen brengt een van onze psychologen informatie over op een grote groep mensen.

1-op-1 coaching

(Een gedeelte van) onze psychologen is gekwalificeerd (NIP-keurmerk) om te coachen. Tijdens coaching gesprekken gaan we aan de slag met individueel gedrag.

Stepped care

Stepped care, ook wel ‘getrapte hulp’, houdt in dat niet iedereen dezelfde behandeling krijgt. Een hele organisatie krijgt bijvoorbeeld een lezing, sommige teams een workshop(reeks) en sommige mensen 1-op-1 coaching.

Reflectie app

Samen met de Universiteit van Amsterdam hebben we een app ontwikkeld waarmee je leert reflecteren op je eigen gedrag. Dit is handig voor leerlingen/studenten, maar ook voor het zelf-monitoren van werknemers.

Onze pijlers

We gebruiken alleen gedragsverbeteringstechnieken die effectief zijn gebleken in wetenschappelijk onderzoek.

We meten gedrag en brengen het in kaart. Zo wordt de ontwikkeling die wordt doorgemaakt zichtbaar en kunnen we resultaatgericht bijsturen. Lees hier meer over waarom we gedrag meten.

Bewustwording en motivatie zijn slechts een klein onderdeel van gedragsverbetering. Wij gaan daadwerkelijk aan de slag met gedrag.

Een toegankelijke methode toepasbaar op alle functieniveau’s en leeftijdscategorieën.

Iedereen gaat zelf aan de slag met een individueel doel waarop ze zichzelf willen ontwikkelen.

We richten ons op een gezonde work-life balans voor duurzaam inzetbare werknemers.

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op

We begrijpen het volledig als onze aanpak een beetje overweldigend overkomt. Het is ook moeilijk om jaren aan onderzoek en studie op één pagina samen te vatten. Neem contact op en dan stellen we samen een plan op.

Drs. Loes Kreemers

Duurzaamheidspsycholoog

Loes is gespecialiseerd in groen gedrag. Ze is projectleider en onderzoeker bij het lectoraat psychologie voor een duurzame stad bij de Hogeschool van Amsterdam. Hier doet ze onderzoek naar de gedragsverandering die van belang is voor de transitie naar een duurzame maatschappij. Loes studeerde sociale psychologie om te begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken. Ze promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar gedragsverandering en zelf-compassie. Loes helpt beleidsmakers om duurzame keuzes aantrekkelijk te maken voor breder publiek en adviseert Neuro Habits bij casussen die gaan over groen gedrag.

Gespecialiseerd in

Duurzaamheid

Groen gedrag

Arbeid & Organisatie

neuro-habits-4

Dr. Inge Wolsink

Arbeid en organisatie psycholoog

Sociaal, slim, gepassioneerd en creatief. Inge is gepromoveerd als arbeid & organisatie psychologe en deed onderzoek naar proactief gedrag en creativiteit aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar promotie-traject ondervond ze zelf de consequenties van hevige stress. Tijdens haar herstel specialiseerde ze zich in de wetenschap achter stress, en volgde een opleiding tot yoga docent in India. Nu helpt ze organisaties en particulieren om op een gezonde manier creativiteit en effectiviteit te bevorderen, en stress te signaleren en reduceren.

Gespecialiseerd in

Stress

Creativiteit

Mindfulness

animatie-website-inge_004

Jay Borger, MSc.

Biopsycholoog

Jay is afgestudeerd als psychobioloog en altijd gepassioneerd geweest over hoe je wetenschappelijke kennis kan gebruiken om mensen fitter en gezonder te maken. Tijdens zijn studiejaren kreeg hij snel door dat er veel informatie is die niet wordt toegepast in de praktijk. Bij Neuro Habits draagt hij zijn kennis over naar de praktijk. Jay is vriendelijk, zorgvuldig en gedreven en staat altijd open voor een gesprek.

Gespecialiseerd in

Gezond gedrag

Slaap

Stress

jay

Drs. Daniël H. D. Maij

Psychiater / adviseur

Daniël is de broer van David. Hij is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft advies vanuit zijn functie als psychiater bij de GGZ-instellingen Parnassia en Antes. Daniël is gespecialiseerd en opleider in de verslavingspsychiatrie en weet zodoende ook alles van gewoontevorming. Daniël’s advies wordt altijd ingewonnen bij verslavingsproblematiek of bij het gebruik van medicijnen. Dit is belangrijk, want psychologen hebben geen geneeskunde gestudeerd en psychiaters wel.

Gespecialiseerd in

Geneeskunde

Arts

Verslaving

Roos Hijner, MSc.

Gedragspsycholoog

Roos wilde vroeger astronaut worden, maar besloot met beide benen op de grond te blijven staan en studeerde af als Psycholoog Arbeid & Gezondheid. Ze is het liefst dagelijks bezig met onderwerpen die er echt toe doen op het snijvlak van mens, welbevinden op het werk en leven lang ontwikkelen. Je mag haar dan ook altijd wakker maken voor een goed gesprek over motivatie, vitaliteit, werkplezier en onderwijs. Roos is bevlogen, nieuwsgierig, betrokken en enthousiast.

Gespecialiseerd in

Onderwijs

Vitaliteit

Werkgeluk

4F5B00F3-7D7C-43F8-8D3A-6BFFDA66E1C8_Facetune_09-12-2019-01-29-51-edit

Dr. Sanne de Wit

Klinisch psycholoog / adviseur

Dr. Sanne de Wit is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft onafhankelijk advies vanuit haar functie als universitair hoofddocent en gewoonteonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van Zelfi, de mobiele applicatie waarmee we onderwijsinstellingen helpen zodat leerlingen en studenten betere leren plannen, reflecteren en concentreren.

Gespecialiseerd in

Klinische psychologie

Gewoontevorming

Zelfi

sanne_gif

Dr. David L. R. Maij

Neuropsycholoog

Hij wilde altijd ‘uitvinder’ worden en Willie Wortel was zijn grote voorbeeld. Inmiddels is David psycholoog NIP, haalde hij masters in klinische gezondheidspsychologie en cognitieve neurowetenschappen, en promoveerde hij in de gedragswetenschappen. Zijn passies liggen bij gezondheidsgedrag en het onderwijs. David is kritisch, creatief en vriendelijk. Moeilijke dingen legt hij je makkelijk uit.

Gespecialiseerd in

Gewoontevorming

Onderwijs

Brein

david
Stel ons een vraag
Stel nu je vraag via Whatsapp
Hi! 👋
Hoe kunnen wij helpen?