Neuro Habits in de media

Regelmatig verschijnen artikelen door en/of over ons in kranten of (wetenschappelijke) tijdschriften.

Daarnaast zijn wij actief op zowel Twitter, Facebook en LinkedIn. Hier geven we dagelijks tips, quotes en/of wetenschappelijke feitjes over gedragsverandering en gewoontevorming.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan!

De Koffiebreek kwam langs om David kort te interviewen over Neuro Habits. Kijk het interview hier terug.

David was te gast in de uitzending van Jeroen Kijk in de Vegte op Radio 2 om de vraag van een luisteraar te beantwoorden: ‘Hoe kan het nou dat ik soms het idee heb dat er iemand achter mij staat?’ Luister hier het fragment terug om te horen hoe David deze vraag beantwoordde. 

David was op bezoek bij Dr. Kelder & Co van Jort Kelder op Radio 1 om te vertellen over zijn placebo brein stimulatie onderzoek. Luister hier het gesprek terug.

Inge werd geïnterviewd door Nieuwsuur over de zin en onzin van feedback en de noodzaak van gedragswetenschappers. Bekijk het interview hier terug. Later werden hier ook kamervragen over gesteld door Gijs van Dijk (PvdA).

David werd geinterviewd op Radio 1 om te vertellen over zijn placebo brein stimulatie onderzoek door Thijs van den Brink. Luister hier het gesprek terug.

Het tweede deel van onze tweedelige blog over de noodzaak van gedragsverandering in het onderwijs werd geplaatst op de website van Vernieuwenderwijs. Lees het hele artikel hier. 

Het eerste deel van onze tweedelige blog over de noodzaak van gedragsverandering in het onderwijs werd geplaatst op de website van Vernieuwenderwijs. Lees het hele artikel hier. 
David werd geïnterviewd door de Trouw over zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Lees het hele artikel hier. 
Een opiniestuk van Lotte over gedragsverandering en gewoontevorming werd gepubliceerd in Het Parool. Lees het hele artikel hier. 
Een opiniestuk van Lotte over snackgedrag werd gepubliceerd in Het Parool. Lees het hele artikel hier. 
David’s placebo brein stimulatie onderzoek naar het oproepen van bovennatuurlijke ervaringen is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Religion, Brain, & Behavior’. Lees het hele stuk hier. Daarnaast verschenen er stukken over in verschillende (buitenlandse) media. 
Met een prototype voor een mobiele applicatie om leerlingen te helpen met plannen, reflecteren en concentreren wonnen we Donders Education Hackaton van de Radboud Universiteit. De Universiteit van Amsterdam schreef over onze winst. Lees het volledige artikel hier.
Volkskrant Magazine schreef over ons placebo onderzoek. Kun je spirituele ervaringen krijgen als je de omgeving maar suggestibel genoeg maakt? JA! 
Lees hier terug hoe we mystieke ervaringen opriepen bij Lowlandsbezoekers. Voorpagina Volkskrant 29 augustus 2016.
David was op bezoek bij Amsterdam FM (Radio Swammerdam) en vertelde daar over placebo ervaringen. Luister het hier terug