Neuro Habits in de media

Neuro Habits is geregeld in de media te vinden. Hieronder kun je een overzicht vinden van onze interviews en online publicaties. Wil je onze input voor een artikel, uitzending of een andere publicatie? Laat dan even hieronder je gegevens achter.

Interviews

De Koffiebreek kwam langs om David kort te interviewen over Neuro Habits. Bekijk het interview hier terug.

David was te gast in de uitzending van Jeroen Kijk in de Vegte op Radio 2 om de vraag van een luisteraar te beantwoorden: ‘Hoe kan het nou dat ik soms het idee heb dat er iemand achter mij staat?’ Luister hier het fragment terug om te horen hoe David deze vraag beantwoordde.

David was op bezoek bij Dr. Kelder & Co van Jort Kelder op Radio 1 om te vertellen over zijn placebo brein stimulatie onderzoek. Luister hier het gesprek terug.

Inge werd geïnterviewd door NOS Nieuwsuur over de zin en onzin van feedback en de noodzaak van gedragswetenschappers. Bekijk hier het interview terug.

David werd geinterviewd op Radio 1 om te vertellen over zijn placebo brein stimulatie onderzoek door Thijs van den Brink. Luister hier het interview terug.

Het Dutch Behavioral Science Network interviewde David over gedragsverandering.. Bekijk hier het interview terug.

Online publicaties

David werd geïnterviewd door de Trouw over zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Lees het hele artikel hier.

Een opiniestuk van Lotte over gedragsverandering en gewoontevorming werd gepubliceerd in Het Parool. Lees het hele artikel hier.

Een opiniestuk van Lotte over snackgedrag werd gepubliceerd in Het Parool. Lees het hele artikel hier.

Het tweede deel van onze tweedelige blog over de noodzaak van gedragsverandering in het onderwijs werd geplaatst op de website van Vernieuwenderwijs. Lees het hele artikel hier.

Het eerste deel van onze tweedelige blog over de noodzaak van gedragsverandering in het onderwijs werd geplaatst op de website van Vernieuwenderwijs. Lees het hele artikel hier.

Volkskrant Magazine schreef over ons placebo onderzoek. Kun je spirituele ervaringen krijgen als je de omgeving maar suggestibel genoeg maakt? JA!

Lees hier terug hoe we mystieke ervaringen opriepen bij Lowlandsbezoekers. Voorpagina Volkskrant 29 augustus 2016.

Abel Bronckhorst​

Gedragspscyholoog / Account manager

Abel wil altijd alles begrijpen en kunnen verklaren. Hij is nieuwsgierig, openminded en pragmatisch. Met zijn passies voor gezondheid en het menselijke gedrag was hij helemaal op zijn plek bij de master Social, Health and Organisational Psychology. Hier heeft hij geleerd alle facetten van gedrag te ontleden en te beïnvloeden. In zijn persoonlijke leven past hij zijn geleerde kennis ook toe en experimenteert hij vrolijk met alle nieuwste gezondheid-trends: Van fitgirl-smoothies en hardlopen tot meditatie.

Gespecialiseerd in

Duurzaamheid

Groen gedrag

Arbeid & Organisatie

Abelzonderlogo

Drs. Loes Kreemers

Duurzaamheidspsycholoog

Loes is gespecialiseerd in groen gedrag. Ze is projectleider en onderzoeker bij het lectoraat psychologie voor een duurzame stad bij de Hogeschool van Amsterdam. Hier doet ze onderzoek naar de gedragsverandering die van belang is voor de transitie naar een duurzame maatschappij. Loes studeerde sociale psychologie om te begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken. Ze promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar gedragsverandering en zelf-compassie. Loes helpt beleidsmakers om duurzame keuzes aantrekkelijk te maken voor breder publiek en adviseert Neuro Habits bij casussen die gaan over groen gedrag.

Gespecialiseerd in

Duurzaamheid

Groen gedrag

Arbeid & Organisatie

neuro-habits-4

Dr. Inge Wolsink

Arbeid en organisatie psycholoog

Sociaal, slim, gepassioneerd en creatief. Inge is gepromoveerd als arbeid & organisatie psychologe en deed onderzoek naar proactief gedrag en creativiteit aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar promotie-traject ondervond ze zelf de consequenties van hevige stress. Tijdens haar herstel specialiseerde ze zich in de wetenschap achter stress, en volgde een opleiding tot yoga docent in India. Nu helpt ze organisaties en particulieren om op een gezonde manier creativiteit en effectiviteit te bevorderen, en stress te signaleren en reduceren.

Gespecialiseerd in

Stress

Creativiteit

Mindfulness

animatie-website-inge_004

Jay Borger, Msc.

Biopsycholoog

Jay is afgestudeerd als psychobioloog en altijd gepassioneerd geweest over hoe je wetenschappelijke kennis kan gebruiken om mensen fitter en gezonder te maken. Tijdens zijn studiejaren kreeg hij snel door dat er veel informatie is die niet wordt toegepast in de praktijk. Bij Neuro Habits draagt hij zijn kennis over naar de praktijk. Jay is vriendelijk, zorgvuldig en gedreven en staat altijd open voor een gesprek.

Gespecialiseerd in

Gezond gedrag

Slaap

Stress

jay

Drs. Daniël H. D. Maij

Psychiater / adviseur

Daniël is de broer van David. Hij is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft advies vanuit zijn functie als psychiater bij de GGZ-instellingen Parnassia en Antes. Daniël is gespecialiseerd en opleider in de verslavingspsychiatrie en weet zodoende ook alles van gewoontevorming. Daniël’s advies wordt altijd ingewonnen bij verslavingsproblematiek of bij het gebruik van medicijnen. Dit is belangrijk, want psychologen hebben geen geneeskunde gestudeerd en psychiaters wel.

Gespecialiseerd in

Geneeskunde

Arts

Verslaving

Carlijn Kappers, Msc.

Gedragspsycholoog

Carlijn is afgestudeerd als gedragspsycholoog aan de Universteit van Amsterdam. Zij was van jongs af aan al gefascineerd door de interactie tussen mens en omgeving. Het is haar passie om vanuit een psychologisch oogpunt antwoorden te vinden op maatschappelijke vraagstukken.

Gespecialiseerd in

Duurzaamheid

Gezondheid

Arbeid & Organisatie

carlijn

Dr. Sanne de Wit

Klinisch psycholoog / adviseur

Dr. Sanne de Wit is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft onafhankelijk advies vanuit haar functie als universitair hoofddocent en gewoonteonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van Zelfi, de mobiele applicatie waarmee we onderwijsinstellingen helpen zodat leerlingen en studenten betere leren plannen, reflecteren en concentreren.

Gespecialiseerd in

Klinische psychologie

Gewoontevorming

Zelfi

sanne_gif

Dr. David L. R. Maij

Neuropsycholoog

Hij wilde altijd ‘uitvinder’ worden en Willie Wortel was zijn grote voorbeeld. Inmiddels is David psycholoog NIP, haalde hij masters in klinische gezondheidspsychologie en cognitieve neurowetenschappen, en promoveerde hij in de gedragswetenschappen. Zijn passies liggen bij gezondheidsgedrag en het onderwijs. David is kritisch, creatief en vriendelijk. Moeilijke dingen legt hij je makkelijk uit.

Gespecialiseerd in

Gewoontevorming

Onderwijs

Brein

david
Stel ons een vraag
Hi! 👋
Hoe kunnen wij helpen?