Een gezonde, gelukkige & stressvrije werkplaats

Vitale medewerkers zijn energiek, gezond en mentaal weerbaar. Dit zorgt voor aantoonbaar minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit (Gubler et al., 2018; Qaisar et al., 2018). Het is belangrijk (en zelfs verplicht) om geregeld te meten hoe het met de mentale gezondheid van je collega's gesteld is en waar nodig in te grijpen. Het meten én verbeteren van gedrag op de werkvloer is onze expertise.

Onze expertises

Geit-Stresspreventie-1

Burn-outs en stressgerelateerde klachten komen steeds vaker voor. Momenteel hebben 1.3 miljoen mensen (1 op de 7 werknemers) er last van. We denken vaak dat stress komt door de hoeveelheid uren die we werken en dat het helpt om een tijdje niets te doen.  Maar onderzoek laat zien dat deze volkswijsheden niet (altijd) kloppen. Wij meten waardoor stress en ziekteverzuim wél wordt veroorzaakt in jouw organisatie. Vervolgens geef je als organisatie je doelstelling aan (bijv. 50% ziekteverzuimreductie door stress). Wij leggen een concreet plan van aanpak voor om die doelstelling te bereiken.

Geit-Leefstijlinterventie

Leefstijlinterventie is een buzz-word sinds de overheid flink inzet op preventie met het ‘Nationaal preventieakkoord’). Inzetten op preventie is verstandig, want voorkomen is goedkoper dan genezen. Wij helpen de levensstijl van je collega’s evidence based te optimaliseren. Het effect van gezonde en gelukkige werknemers vertaalt zich altijd naar de werkvloer.

Onze aanpak

Neuro Habits staat voor duurzame en bewezen gedragsverbetering.
We inventariseren waar de pijnpunten liggen in jouw organisatie en maken vervolgens een aanpak op maat. De ene werknemer heeft aan een brochure of workshop voldoende, de ander heeft (online) coaching nodig. Zo is onze aanpak ook nog eens kostenefficiënt.

PMO/PSA

Bij een preventief medisch onderzoek (PMO) of psychosociale arbeidsbelasing (PSA) brengen we de vitale gezondheid van uw organisatie in kaart.
Klik hier voor een brochure

Verandertrajecten

Verandertrajecten hebben als doel om een verandering door te voeren bij een (gedeelte van een) organisatie. Dit zijn vaak langetermijnprojecten (bijv. ziekteverzuim door stress met 50% verminderen).

Ontwikkelen interventies

We beschikken over 93 unieke interventiemogelijkheden om gedrag te veranderen. Voor ieder gedragsprobleem een passende oplossing.
Klik hier voor meer informatie over hoe wij interventies ontwikkelen

Workshops, webinars & lezingen

Onze gedragspsychologen gaan op een interactieve manier met een groep aan de slag om kennis en vaardigheden over te brengen op het gebied van vitaliteit.
Boek nu een workshop

1-op-1 (online) coaching

Onze gekwalificeerde gedragspsychologen (Nationaal Instituut voor Psychologen keurmerk) helpen je werknemers op het gebied van vitaliteit en stress.

Onze resultaten

0
Burn-outs voorkomen
0
€ ziekteverzuimkosten bespaard
0
Werknemers vitaler gemaakt

Onze klanten

Wat onze klanten over ons zeggen

Onze pijlers

We gebruiken alleen gedragsverbeteringstechnieken die effectief zijn gebleken in wetenschappelijk onderzoek.

We meten gedrag en brengen het in kaart. Zo wordt de ontwikkeling die wordt doorgemaakt zichtbaar en kunnen we resultaatgericht bijsturen. Lees hier meer over waarom we gedrag meten.

Iedereen gaat zelf aan de slag met een individueel doel waarop ze zichzelf willen ontwikkelen.

We richten ons op een gezonde work-life balans voor duurzaam inzetbare werknemers.

Onze succesverhalen

Onze blogs

Zo kan het er uitzien als wij langskomen

Al enthousiast geworden? Neem meteen contact met ons op!

  Drs. Loes Kreemers

  Duurzaamheidspsycholoog

  Loes is gespecialiseerd in groen gedrag. Ze is projectleider en onderzoeker bij het lectoraat psychologie voor een duurzame stad bij de Hogeschool van Amsterdam. Hier doet ze onderzoek naar de gedragsverandering die van belang is voor de transitie naar een duurzame maatschappij. Loes studeerde sociale psychologie om te begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken. Ze promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar gedragsverandering en zelf-compassie. Loes helpt beleidsmakers om duurzame keuzes aantrekkelijk te maken voor breder publiek en adviseert Neuro Habits bij casussen die gaan over groen gedrag.

  Gespecialiseerd in

  Duurzaamheid

  Groen gedrag

  Arbeid & Organisatie

  neuro-habits-4

  Dr. Inge Wolsink

  Arbeid en organisatie psycholoog

  Sociaal, slim, gepassioneerd en creatief. Inge is gepromoveerd als arbeid & organisatie psychologe en deed onderzoek naar proactief gedrag en creativiteit aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar promotie-traject ondervond ze zelf de consequenties van hevige stress. Tijdens haar herstel specialiseerde ze zich in de wetenschap achter stress, en volgde een opleiding tot yoga docent in India. Nu helpt ze organisaties en particulieren om op een gezonde manier creativiteit en effectiviteit te bevorderen, en stress te signaleren en reduceren.

  Gespecialiseerd in

  Stress

  Creativiteit

  Mindfulness

  animatie-website-inge_004

  Jay Borger, MSc.

  Biopsycholoog

  Jay is afgestudeerd als psychobioloog en altijd gepassioneerd geweest over hoe je wetenschappelijke kennis kan gebruiken om mensen fitter en gezonder te maken. Tijdens zijn studiejaren kreeg hij snel door dat er veel informatie is die niet wordt toegepast in de praktijk. Bij Neuro Habits draagt hij zijn kennis over naar de praktijk. Jay is vriendelijk, zorgvuldig en gedreven en staat altijd open voor een gesprek.

  Gespecialiseerd in

  Gezond gedrag

  Slaap

  Stress

  jay

  Drs. Daniël H. D. Maij

  Psychiater / adviseur

  Daniël is de broer van David. Hij is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft advies vanuit zijn functie als psychiater bij de GGZ-instellingen Parnassia en Antes. Daniël is gespecialiseerd en opleider in de verslavingspsychiatrie en weet zodoende ook alles van gewoontevorming. Daniël’s advies wordt altijd ingewonnen bij verslavingsproblematiek of bij het gebruik van medicijnen. Dit is belangrijk, want psychologen hebben geen geneeskunde gestudeerd en psychiaters wel.

  Gespecialiseerd in

  Geneeskunde

  Arts

  Verslaving

  Roos Hijner, MSc.

  Gedragspsycholoog

  Roos wilde vroeger astronaut worden, maar besloot met beide benen op de grond te blijven staan en studeerde af als Psycholoog Arbeid & Gezondheid. Ze is het liefst dagelijks bezig met onderwerpen die er echt toe doen op het snijvlak van mens, welbevinden op het werk en leven lang ontwikkelen. Je mag haar dan ook altijd wakker maken voor een goed gesprek over motivatie, vitaliteit, werkplezier en onderwijs. Roos is bevlogen, nieuwsgierig, betrokken en enthousiast.

  Gespecialiseerd in

  Onderwijs

  Vitaliteit

  Werkgeluk

  4F5B00F3-7D7C-43F8-8D3A-6BFFDA66E1C8_Facetune_09-12-2019-01-29-51-edit

  Dr. Sanne de Wit

  Klinisch psycholoog / adviseur

  Dr. Sanne de Wit is geen medewerker van Neuro Habits, maar geeft onafhankelijk advies vanuit haar functie als universitair hoofddocent en gewoonteonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van Zelfi, de mobiele applicatie waarmee we onderwijsinstellingen helpen zodat leerlingen en studenten betere leren plannen, reflecteren en concentreren.

  Gespecialiseerd in

  Klinische psychologie

  Gewoontevorming

  Zelfi

  sanne_gif

  Dr. David L. R. Maij

  Neuropsycholoog

  Hij wilde altijd ‘uitvinder’ worden en Willie Wortel was zijn grote voorbeeld. Inmiddels is David psycholoog NIP, haalde hij masters in klinische gezondheidspsychologie en cognitieve neurowetenschappen, en promoveerde hij in de gedragswetenschappen. Zijn passies liggen bij gezondheidsgedrag en het onderwijs. David is kritisch, creatief en vriendelijk. Moeilijke dingen legt hij je makkelijk uit.

  Gespecialiseerd in

  Gewoontevorming

  Onderwijs

  Brein

  david
  Stel ons een vraag
  Stel nu je vraag via Whatsapp
  Hi! 👋
  Hoe kunnen wij helpen?