Gezond, Gelukkig & Stressvrij

Ziekteverzuim reduceren en productiviteit verhogen, onder begeleiding van professionals

De oorzaken van stress zijn net zo vaak te vinden in de privésituatie als bij de werkgever. De informatie die ons brein aankan is de afgelopen honderden jaren stabiel gebleven, maar de hoeveelheid informatie die ons brein moet verwerken is exponentieel gestegen doordat we constant online zijn. Steeds meer bedrijven zoals Google zien in dat aandacht een waardevol goed is dat bewaakt dient te worden. Wij laten zien wat de best practices zijn op de werkvloer en kunnen de effectiviteit van interventies nauwkeurig onderzoeken.

Onze expertise

Ziekteverzuim 
verminderen 

Stress & burn-out preventie

Goede work-life balance stimuleren 

Geluk creëren op de werkvloer

Gezond gedrag stimuleren

Efficiënt en productief
gedrag stimuleren

Concentratie verbeteren

Afleiding verminderen

Uitstelgedrag aanpakken

360 feedback

Alles is tegenwoordig tijdelijk. Er moet voortdurend veranderd worden. Innovatie, ontwikkeling, leren en veranderen zijn de belangrijkste processen binnen organisaties. – McGrath

Onze aanpak

Data analyse

Literatuur studies

Onderzoek

Workshops

Onze aanpak richt zich op duurzame (lange termijn) gedragsverbetering. We baseren ons op de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de gedragsveranderingsliteratuur.

  • We maken een inventarisatie van de huidige situatie. Dit kan door interviews, gesprekken, metingen of reeds bestaande data.
  • We duiken in de wetenschappelijke literatuur die voor mensen buiten de wetenschap achter een flinke betaalmuur zit.
  • We leggen de uitkomsten voor en in samenspraak komen we tot een passende interventie die aansluit bij onze zeven evidence-based stappen voor gedragsverandering. Die bestaat vaak uit meerdaagse workshops, persoonlijke begeleiding of een aanpassing van de werkruimte.
  • Meten = weten. We meten de effectiviteit van de interventie, zodat we resultaatgericht kunnen werken. Dit beschrijven we in een begrijpelijk rapport. We herhalen de stappen tot de gewenste resultaten behaald zijn.

Onze fotogalerij

"De workshop 'gedragsverbetering op de werkvloer' zou verplichte kost moeten zijn voor alle werknemers. Pas toen leerden we hoe we informatie uit andere presentaties konden omzetten naar concreet gedrag."
Kim Pieters
Mede-eigenaar De Geheime Tuin